Zakopane stoppal

Kristin barátosnémmal egyszer megszületett az ötlet: irány Zakopane! Ez mindkettőnknek kimaradt amikor itt nyaraltunk (külön-külön) 2 éve és mivel 1 napos dologra volt csak idő, így úgy találtuk, hogy a Morskie Oko megtekintése lesz számunkra a legalkalmasabb. Ha majd jövünk nyáron/tavasszal több napra, legalább ezzel már “nem kell foglalkozni” és mehetünk szabadon a hegyekbe.
4c390-p1070347
Mivel Zakopane innen nagyjából 100 km-re lehet a stoppolás mellett döntöttünk, úgyis mindig mindenki le akar beszélni róla és a beszélgetésbe bevont helyiek is annak döcögős mivoltáról számoltak be. Nem hiába létezik a http://hitchwiki.org/ weboldal, hogy a hozzánk hasonló embereken segítsen. Mindent amit érdemes tudni az adott városokról leírnak plusz bejelölik a stoppolásra legalkalmasabb helyeket is.
Mi vasárnap reggel kivillamosoztunk a Borek Falecki nevezetű végállomáshoz és ott pont van egy benzinkút és pont egy olyan útszakasz, ahol konkrétan kiordított a srác a kocsiból, hogy szálljunk be, pedig még bele se melegedtünk igazán a táblatartásba. A mi 0 lengyel és az ő 0 angol tudásával azért összehoztuk, hogy ő futni megy a szomszéd településre és odáig el is vitt minket, tökéletes helyen ki is rakott. A második uraság már kissé érdekesebb szerzet volt, ő pár szót már beszélt, de igazából sokat lehet activityzni. Síelni készült, de valószínű félreértettük vagy csak nagyon lelkes volt, hogy egészen Zakopanéig elvitt minket. Sőt megállt megkérdezni a helyieket és vett is nekünk a tátrai sajtból az oscypekből is. Voltak ragaszkodós pillanatai, de rendes ember módjára kirakott minket a buszállomáson. Majd innen mentünk a tóhoz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s